Heracles wil niet in 'Ajax-val' trappen: 'Ze hadden zeventig procent balbezit'

Heracles wil niet in 'Ajax-val' trappen: 'Ze hadden zeventig procent balbezit'

27-07-2016 14:56
10

Heracles Almelo neemt het donderdagavond in de derde voorronde van de Europa League op tegen FC Arouca uit Portugal. Trainer John Stegeman hoopt te kunnen leren van de wedstrijd die Ajax dinsdagavond speelde tegen PAOK Saloniki in de voorronde van de Champions League (1-1).

"Het is een geduchte tegenstander", aldus Stegeman tijdens de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "We hebben gisteren ook naar Ajax – PAOK Saloniki gekeken. Laat dat een les voor ons zijn. Volgens mij had Ajax zeventig procent balbezit, maar gingen die Grieken met 1-1 naar huis."

Stegeman heeft zich laten informeren over de nummer vijf van het afgelopen seizoen in Portugal en weet inmiddels een beetje met welke instructies hij zijn ploeg het veld in gaat sturen. "Ik heb me door kenners laten vertellen dat Arouca eenzelfde type ploeg is (als PAOK, red.)", vervolgt Stegeman. "Vanuit de counter, compact, de duels niet schuwen. Uit statistieken blijkt dat ze vaak scoren uit spelhervattingen en de omschakeling. Daarvoor zijn we dus gewaarschuwd."