'Uitgelachen' Van Beek: Kijk, ik heb echt geen hekel aan Ajax, maar...

'Uitgelachen' Van Beek: "Kijk, ik heb echt geen hekel aan Ajax, maar..."

27-07-2016 21:03
24

Sven van Beek beleefde in november 2015 één van de dieptepunten uit zijn loopbaan. Zijn komische eigen doelpunt tegen ADO Den Haag staat vrijwel elke voetballiefhebber nog helder voor de geest. Een week na zijn blunder nam de stopper van Feyenoord ultiem wraak door te scoren tegen Ajax. 

Van Beek maakte tegen ADO niet de eerste eigen goal uit zij loopbaan. Hij zat even in zak en as, erkent hij in gesprek met magazine Voetbal Inside. "Dat gaat door je hoofd spoken, dan ga je twijfelen aan jezelf. Kan ik eigenlijk wel voetballen of heb ik gewoon altijd pech? Dan weet je ook nog eens dat Ajax eraan komt. Die week ben ik amper buiten geweest. Waar ik ook kwam, iedereen maakte er geintjes over."

"Mijn antwoord kwam de week erop", vervolgt de rechtspoot. "De Klassieker. Ik was zó getergd door alles en iedereen en vervolgens maak ik de 1-0 tegen Ajax. Kijk, ik heb echt geen hekel aan Ajax, maar er zijn wel bepaalde dingen die het in me losmaken dat ik in die wedstrijden extreem gemotiveerd ben. Die arrogantie die ze daar hebben, dat is helemaal niet erg, maar als Feyenoorder wil je elke keer laten zien dat je ze de baas kunt zijn."