PSV sleept Johan Cruijff Schaal in de wacht ten koste van Feyenoord

31-07-2016 19:53
59

De eerste prijs van het seizoen is zondagavond een prooi geworden voor PSV. De Eindhovenaren waren in het duel om de Johan Cruijff Schaal met 0-1 te sterk voor Feyenoord.

De traditionele seizoensopener tussen de landskampioen en bekerwinnaar had zondagavond een speciaal tintje vanwege het overlijden van Johan Cruijff in maart van dit jaar. Het is de eerste keer dat de naamgever van de Nederlandse supercup niet meer in leven is ten tijde van 'zijn' wedstrijd.

Diep onder de indruk zal het Ajax-icoon niet zijn geweest van het spel van Feyenoord en PSV in de Arena. Het enige spektakel in de beginfase was - buiten wat vuurwerk uit het Feyenoord-vak - een vrije trap op de lat van Andrés Guardado en een overgekopte rebound van Luuk de Jong. In de dertigste minuut kreeg PSV alsnog een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar een makkelijk gegeven strafschop werd – niet voor de eerste keer - gemist door De Jong.

De openingstreffer viel hoe dan ook nog wél in de eerste helft. Davy Pröpper schoot de bal droogjes binnen. Onverdiend was de voorsprong zeker niet, omdat Feyenoord in aanvallend opzicht weinig bracht. Dat veranderde in de tweede helft. Na drie minuten kreeg Feyenoord liefst vier kansen op rij, maar Tonny Vilhena, Nicolai Jorgensen, Dirk Kuyt en Jens Toornstra wisten er geen raad mee.

De reeks kansen zorgden er wel voor dat Feyenoord met meer vertrouwen de aanval zocht. Dat resulteerde in een tweede helft waarin de Rotterdammers beter waren dan het afwachtende PSV, maar doelpunten leverde het niet op, mede door goed keeperswerk van Jeroen Zoet. Daardoor pakt landskampioen PSV de eerste prijs van het seizoen. Vorig jaar ging de Johan Cruijff Schaal ook al naar Eindhoven.