'Berghuis op vakantie verleid door Kuyt voor overstap naar Feyenoord'

'Berghuis op vakantie verleid door Kuyt voor overstap naar Feyenoord'

01-08-2016 08:58
8

De kans is groot dat Steven Berghuis snel naar Feyenoord verkast. De aanvaller is tijdens zijn vakantie op Aruba al helemaal warm gemaakt voor de Rotterdamse club, zo meldt De Telegraaf. Dirk Kuyt vertolkte een belangrijke rol.

Berghuis is volgens de krant enthousiast gemaakt door de gesprekken met Kuyt op Aruba, waar hij op vakantie was. Ton Lokhoff, oud-trainer van Berghuis en oud-speler van Feyenoord, is in zijn nopjes met de lonkende deal: "Ik heb Steven onder mijn hoede gehad als een groot talent bij VVV. In die tijd ook een kwajongen, maar wel een open jongen die ontzettend goed kon voetballen. Technisch hoefde ik hem niks te leren, hij moest alleen leren dat je in sommige wedstrijden ook verschrikkelijk moet knokken om te overleven."

Wedden

Meer odds

In zijn periode bij VVV ging het met ups en downs. "Hij kon de ene wedstrijd geweldige dingen doen, een andere keer was hij wat minder", aldus Lokhoff over die periode. "Steven moest constanter worden. Hij moest ook inzien wat het vak van profvoetballer inhoudt." Inmiddels is dat volgens zijn oude trainer ruimschoots gebeurd. "Bij AZ en afgelopen seizoen bij het Nederlands elftal heeft hij het bewijs geleverd dat hij de groei heeft gemaakt waarop ik hoopte. Hij is creatief en weet nu wat vechten is. Dan ben je een meerwaarde voor een ploeg en ik weet zeker dat hij dat bij Feyenoord gaat laten zien."