Ik had best voor een grote club in Nederland willen spelen

"Ik had best voor een grote club in Nederland willen spelen"

01-08-2016 12:11
9

Tottenham Hotspur heeft sinds een aantal weken de beschikking over Vincent Janssen. De spits, die voor ruim twintig miljoen euro overkwam van AZ, kwam niet zonder slag of stoot naar Londen.

Tottenham moest ver gaan in de onderhandelingen met AZ, dat de hoofdprijs vroeg voor Janssen. Om die reden maakte de Nederlandse top met PSV, Ajax en Feyenoord ook geen kans op zijn komst. "Ik had best voor een grote club in Nederland willen spelen", zegt hij tegen The Mirror. "Maar ik snap AZ ook, dat ze me wilden verkopen aan een Engelse club."

"AZ ging voor de hoogste bieder", vervolgt Janssen. "Een jaar geleden (toen hij overkwam van Almere City FC, red.) was ik 500.000 euro waard en nu ben ik voor het veertigvoudige verkocht. Maar ik ben nog steeds dezelfde jongen als vorig jaar. Ik ben gewoon Vincent.

De 22-jarige Oranje-international sprak voordat hij de overstap maakte naar Tottenham nog met Ruud van Nistelrooy. "Ja, ik heb met Ruud gepraat. Wat hij heeft gezegd zeg ik niet. Dat is privé. Ik verklap één ding: hij vindt Spurs een fantastische club, een club die goed bij me past."