Cocu mengt zich in 'nationale discussie': 'Club is dan nog niet op oorlogssterkte'

Cocu mengt zich in 'nationale discussie': 'Club is dan nog niet op oorlogssterkte'

06-08-2016 11:40
4

PSV-trainer Phillip Cocu deelt de kritiek op de play-offs om Europees voetbal in de Eredivisie niet per se. Na de uitschakeling van Heracles Almelo tegen FC Arouca in de derde voorronde van de Europa League, ligt het seizoenstoetje onder vuur.

In tegenstelling tot Heracles, verzekerden Ajax en AZ zich wel van een vervolg in Europa. "We moeten blij zijn dat Ajax heeft gewonnen en ik hoop dat AZ het ook gaat redden", zegt Cocu tegen het Eindhovens Dagblad. "Hoe meer wedstrijden we met Nederlandse teams in Europees verband spelen, hoe meer punten er te vergaren zijn. Laten we de ambitie hebben om op zijn minst onze huidige positie te handhaven, maar in de toekomst ook weer te stijgen."

Cocu is over de play-offs voor de nummer vijf tot en met niet per se negatief. De afgelopen jaren bereikte de winnaar daarvan vrijwel niets in Europa. De vaste Champions League-plaats van de landskampioen staat mede daardoor zelfs op de tocht. "Ik denk dat die play-offs een prima weg kunnen zijn. Wat wel blijkt, is dat een club die relatief succesvol is in een seizoen, met de nodige wijzigingen aan het nieuwe seizoen begint", aldus de coach van PSV.

"Spelers verkassen omdat ze successen hebben geboekt. De club is dan nog niet op oorlogssterkte, zoals het jaar ervoor. Het is moeilijk om daarop te anticiperen en dat kan een factor zijn waarom het nu niet is gelukt. Zonde, want Heracles was er dicht bij", besluit Cocu.