Sparta trekt gelukszoekers naar Rotterdam: Het worden er steeds meer

Sparta trekt gelukszoekers naar Rotterdam: "Het worden er steeds meer"

08-08-2016 09:58
4

Sparta Rotterdam is terug in de Eredivisie en dat voelt de club aan alle kanten. Niet alleen willen veel spelers nu ineens op Het Kasteel voetballen, ook veel sponsoren sluiten zich aan. Rob Westerhof, bestuurder van Sparta, had al veel gelukszoekers aan de telefoon.

Bij Sparta werden namelijk de nodige spelers aangeboden door zaakwaarnemers, aangezien de begroting van vijf naar ruim negen miljoen euro gaat. "Waar geld is, komen de gelukszoekers", vertelt Westerhof in NRC. "Het worden er steeds meer."

Wedden

Meer odds

"Laatst kreeg ik mail van een Belgische zaakwaarnemer. Geweldig verhaal. Dus vooruit, ik spreek af met hem. Belt hij 45 minuten van tevoren af. Daarna een herkansing bij mijn vaste restaurant om de hoek. Kwam hij weer niet. Verspilde tijd? Ik dronk er heerlijk cappuccino in het zonnetje", zegt de bestuurder, die wel veel nieuwe sponsoren mag verwelkomen.

"Er zijn potentiële sponsors die meer willen betalen dan bestaande relaties, maar we respecteren onze oude contracten", stelt Westerhof. "Juist aan die relaties hadden we veel steun toen het minder ging."