Trio zorgt voor oranje revolutie in Amerika: Openen deuren voor meer spelers

Trio zorgt voor oranje revolutie in Amerika: "Openen deuren voor meer spelers"

15-08-2016 13:13
4

Chicago Fire wil door de goede prestaties van Johan Kappelhof, John Goossens en Michael de Leeuw een hele ploeg op bouwen op de fundamenten van de Nederlandse speelstijl. Het Nederlandse trio wordt zelfs vergeleken met Oranje-helden van weleer.

"Ik vergelijk ze met Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard. Wij zien dat het alle drie kwaliteitsspelers zijn, elegante spelers en dat hun samenspel als trio heel goed voor ons is", zegt Chicago Fire-coach Veljko Paunovic. De trainer is helemaal fan geworden van de Nederlandse speelstijl. "Het is een hele directe manier van voetballen. Technisch en tactisch is het heel simpel en het is een aanpak gericht op het scoren van goals."

Kappelhof, Goossens en De Leeuw, laatstgenoemde wordt ook wel The Lion King genoemd, gaan volgens Paunovic voor een aanloop van nieuwe spelers zorgen bij de Amerikaanse club en in het Amerikaanse voetbal in het algemeen. "Ik geloof dat de drie jongens die we hier hebben, deuren openen voor meer spelers om hier te komen. Met hun optreden, hun houding en stijl, kunnen ze de league en ons helpen", aldus de Chicago-coach.