NAC-huurling kreeg speeltijd van Guardiola: Ik heb kort met hem gesproken

NAC-huurling kreeg speeltijd van Guardiola: "Ik heb kort met hem gesproken"

17-08-2016 20:34
6

Ondanks het feit dat Brandon Barker dit seizoen door Manchester City aan NAC Breda wordt verhuurd, mocht de negentienjarige aanvaller in de voorbereiding meetrainen met het eerste elftal. In die korte periode raakte de Engelsman onder de indruk van Pep Guardiola.

In een oefenduel met Bayern München mocht Barker, onder leiding van Guardiola, zijn eerste 45 minuten in de hoofdmacht van City afwerken. "Guardiola is fantastisch. Een voorrecht om onder hem te mogen trainen", vertelt Barker in een interview met BN/De Stem. "Ik heb kort met hem gesproken. Voor mijn ontwikkeling was het beter ergens anders te spelen."

In Breda krijgt Barker komend seizoen ruim de tijd om zichzelf als voetballer verder te ontwikkelen, al twijfelde hij lang of een stap naar het buitenland de juiste zou zijn. "Voor mij was het een moeilijke stap. Dit is de eerste keer dat ik uit mijn comfortzone word gehaald. Ik heb altijd bij mijn ouders in Manchester gewoond. Daarom heb ik drie tot vier weken moeten nadenken over deze stap. Maar alles overzien is dit de beste beslissing."