De Boer trapt niet in dezelfde val als Klopp: Negen in werkelijkheid

De Boer trapt niet in dezelfde val als Klopp: "Negen in werkelijkheid"

18-08-2016 08:58
1

Frank de Boer heeft een duidelijk plan voor ogen bij Internazionale. De nieuwe coach van de Italianen wil het niet zo doen als Jürgen Klopp. Hij schudde in oktober de boel flink op bij Liverpool

"Mijn Inter over vier maanden, dat wordt de norm", begint De Boer zijn verhaal bij La Gazzetta dello Sport. "In januari krijg je meer een idee van wat wij hier proberen neer te zetten. We moeten voorzichtig zijn dat we niet te hard van stapel lopen en niet te hard trainen, dat kan veel blessures opleveren."

"Ik herinner me Jürgen Klopp, die Liverpool in oktober 'overnam'. Hij probeerde direct zijn idee van 'high-pressing' in te passen, waarmee hij succesvol was bij Borussia Dortmund. Maar het resulteerde in veel blessures, negen in werkelijkheid. Soms is het beter om rustig aan te doen", stelt De Boer vervolgens.

De voormalige Ajax-coach werd ook gevraagd naar Mauro Icardi. Heeft hij net zoveel potentie als Luis Suarez? "Mauro is pas 23 jaar, maar hij heeft veel talent. Hij weet dat hij hard moet werken voor het team, dat is de juiste mindset. Lionel Messi laat dat ook nooit achterwege. Je mag nooit denken dat je de top al hebt bereikt."