Bosz legt keuze Ajax uit: Wat voor Ziyech geldt, geldt ook voor Siem de Jong

Bosz legt keuze Ajax uit: "Wat voor Ziyech geldt, geldt ook voor Siem de Jong"

19-08-2016 15:02
17

Siem de Jong komt niet naar Ajax, omdat het middenveld in Amsterdam al overvol is. Dat laat Peter Bosz vrijdag weten op de persconferentie voor Ajax – Willem II (zaterdag).

De Jong is op weg naar concurrent PSV, waar wél plek is voor de aanvallende middenvelder van Newcastle United. "Siem de Jong is een geweldige speler, die voor Ajax geweldig gespeeld heeft. Maar wat voor Hakim Ziyech geldt, geldt ook voor Siem de Jong", vertelt Bosz.

"Het zijn middenvelders en daar hebben we er heel veel van. Zolang de Davy's (Klaassen, red.) hier zijn, is er voor hem geen plek. We zijn niet in staat om dertig man in onze selectie te zetten. Er zullen dan eerst jongens weg moeten."

Bailey
Dan is er nog de transfersoap rond Leon Bailey, de negentienjarige aanvaller van Racing Genk. Ajax zou elf miljoen euro hebben geboden. "Ik heb hem wel eens zien spelen en weet dat hij al heel lang op de radar staat. Ajax kent hem heel goed, de scouting kent hem heel goed, Marc (Overmars, red.) kent hem heel goed. Maar hij voetbalt bij Genk, niet Ajax. Ik heb geen zin om te speculeren."