Transfer Cillessen weer stap dichterbij: Barcelona meldt akkoord met Man City

Transfer Cillessen weer stap dichterbij: Barcelona meldt akkoord met Man City

20-08-2016 21:24
10

Robert Fernández, technisch directeur van FC Barcelona, laat zaterdagavond weten dat de Spaanse grootmacht in grote lijnen akkoord is met Manchester City over de transfer van goalie Claudio Bravo. De verkoop van de Chileen lijkt de opmaat voor de komst van Jasper Cillessen. 

Al wekenlang ging het gerucht dat Bravo, die twee jaar geleden door Barça werd overgenomen van Real Sociedad, deze zomer zou vertrekken uit Camp Nou. Manchester wordt dus de bestemming van de international. "We zijn nu in gesprek met City over de transfer van Claudio en we zijn op weg om een akkoord te bereiken", aldus Fernández via de officiële kanalen van de Catalaanse grootmacht. 

"We moeten de komende dagen kijken hoe het zich allemaal ontwikkelt. Als Claudio definitief vertrekt, hopen we al een nieuwe keeper te hebben." Die keeper wordt zo goed als zeker Cillessen. De 27-jarige sluitpost van Ajax en het Nederlandse elftal zou persoonlijk al rond zijn met Barça. De goalie gaat in Camp Nou voor vijf jaar tekenen, vermoeden diverse media uit Spanje en Nederland. Ajax ontvangt zo'n veertien miljoen euro voor de international.