De Eredivisie-flops: glijdende spits van Roda en dramatisch Ajax-kwartet

22-08-2016 11:00
49

Na de historische 1-2 nederlaag van Ajax tegen Willem II zijn de Amsterdammers met afstand de belangrijkste leverancier voor de floplijst van VoetbalPrimeur. Een kwartet aan Ajacieden.

Mitchell Dijks (Ajax)
Vrijwel alle Ajacieden hadden in dit floplijstje kunnen belanden, maar Dijks maakte het tegen Willem II wel héél bont. De wissel op slag van rust – vanwege een blessure – kwam wat dat betreft goed uit.

Sander Fischer (Go Ahead Eagles)
Door zijn lompe overtreding in de 85e minuut verloor Go Ahead zondag op bezoek bij Sparta. Noemde de penalty in eerste instantie onterecht, maar moest na het zien van de beelden door het stof.

Davinson Sanchez (Ajax)
Ja, hij is hij nieuw en verdient de tijd, maar het optreden van Sanchez was ronduit slecht. Leidde de Tilburgse gelijkmaker in met balverlies en zijn pogingen om het goed te maken met schoten van afstand werkten averechts.

Mickey van der Hart (PEC Zwolle)
Het is makkelijk om met de beschuldigende vinger te wijzen naar een doelman, na een 0-4 nederlaag. Van der Hart deed echter weinig tot niets om het verlies met ruime cijfers tegen PSV te voorkomen.

Younes Namli (sc Heerenveen)
Leed vaak balverlies en had daarvoor geen slechter moment kunnen uitkiezen dan de uitwedstrijd tegen NEC. De snelle aanvallers van de Nijmegenaren pakten de cadeautjes van Namli graag uit.

Giovanni Troupée (FC Utrecht)
Wist zich geen raad met de snelheid van AZ-aanvaller Levi Garcia en bleef de hele wedstrijd zwemmen, totdat hij na zestig minuten uit zijn lijden verlost werd door trainer Erik ten Hag.

Riechedly Bazoer (Ajax)
Waar is de Bazoer die alles onder controle heeft en regelmatig opduikt voor het vijandelijke doel? Tegen Willem II droeg de middenvelder helemaal niets goeds bij. In de rust gewisseld.

Bertrand Traoré (Ajax)
Ook voor Traoré was het een avond om snel te vergeten. Deed opvallend weinig goed op de momenten dat het werd gevraagd. De nieuwe Ajax-spits heeft een doelpunt nodig.

Nestoras Mytides (Roda JC)
Wat moet je nog zeggen als je een kans voor open doel mist in de slotfase van de wedstrijd? Mytidis had zich ongetwijfeld iets anders voorgesteld van zijn invalbeurt tegen Vitesse.