Tijd dringt voor uitgaande AZ-transfer: 'Niet voor niks aantal clubs afgewezen'

Tijd dringt voor uitgaande AZ-transfer: 'Niet voor niks aantal clubs afgewezen'

22-08-2016 08:18
5

Markus Henriksen aast op een transfer. Het geduld van de AZ-middenvelder wordt op de proef gesteld, maar de Noor houdt zijn hoofd koel en blijft zolang hij in Alkmaar speelt belangrijk voor de ploeg, zo bewees hij zondag tegen FC Utrecht.

"Af en toe is het best moeilijk", geeft Henriksen aan in De Telegraaf. Hij hoopt de komende week een stap omhoog te maken. "Er gebeuren momenteel heel veel dingen en dat vreet energie."

Lang heeft Henriksen niet meer, want volgende week woensdag de transferdeadline. "De tijd dringt, maar ik raak niet gestrest", aldus de middenvelder. "Als er een club komt, dan moet alles goed zijn; voor mij én voor AZ. Zo heb ik dat vier jaar geleden ook gedaan toen ik naar Alkmaar verhuisde en dat is me heel goed bevallen. Ik heb niet voor niks al een aantal clubs afgewezen."

Henriksen hoopt op een avontuur in de Bundesliga of Premier League. "Vincent (Janssen, red.) heeft bewezen dat het mogelijk is om de stap naar zo’n competitie te maken vanuit AZ. Hij is voor ons hele team het voorbeeld dat echt alles mogelijk is."