Alarm geslagen over situatie onder De Boer: 'Onvermogen om te wijzigen'

Alarm geslagen over situatie onder De Boer: 'Onvermogen om te wijzigen'

23-08-2016 10:18
20

De start van Frank de Boer bij Internazionale is allerminst vliegend te noemen. De Italiaanse kranten slaan dinsdag alarm over de selectie en speelwijze van de club na de 2-0 nederlaag 

La Gazzetta dello Sport somt op wat De Boer allemaal moet veranderen om het seizoen voor Inter, pas net begonnen, te redden. Allereerst moet De Boer ingrijpen op het fysieke en mentale niveau, schrijft de krant. 'Te veel misstappen hebben een negatieve invloed gehad op de hoofden van de spelers', aldus La Gazzetta. Daarnaast moet De Boer zo snel mogelijk zekerheden in gaan bouwen. 4-3-3 of 4-2-3-1 en geen experimenten meer zoals de driemansdefensie.

Ten derde moeten er een aantal spelers aangemerkt worden als onvervangbaar. Spits Mauro Icardi is daar één van, maar ook Ivan Perisic moet volgens de krant altijd spelen. Volgens La Gazzetta kan hij op elk niveau het verschil maken en laat hij ook nieuwkomer Ever Banega beter spelen. Als laatste punt stelt de krant dat De Boer zo snel mogelijk de transfermarkt op moet, niet alleen voor een nieuwe middenvelder (Joao Mario), maar ook voor een linksbenige centrale verdediger.

Corriere dello Sport
Corriere dello Sport is een stuk minder behulpzaam richting De Boer. De krant stipt het onvermogen van de oud-trainer van Ajax aan om wijzigingen in de huidige situatie aan te brengen en bekritiseert hem om zijn driemansverdediging tegen Chievo Verona (2-0 verlies), het niet ingrijpen tijdens de wedstrijd en de opvallende rol van Gary Medel als verdedigende middenvelder.

Volgens de krant heeft De Boer na de nederlaag een uur met de clubleiding van Inter gepraat om de nederlaag te verklaren. De coach zou hebben aangegeven dat de fysieke gesteldheid van de ploeg nog lang niet op orde is en dat hij daardoor voor een driemansverdediging koos. De Boer zou daar wel aan hebben toegevoegd dat het niet waarschijnlijk is dat hij dit opnieuw gaat doen.