De Boer moet gaan shoppen bij Ajax: Spelers die speelstijl al kennen

De Boer moet gaan shoppen bij Ajax: "Spelers die speelstijl al kennen"

23-08-2016 12:57
30

Frank de Boer moet flexibel zijn in zijn formaties, moet goede kennis hebben van de Italiaanse competitie en moet zich bij Internazionale omringen met spelers met wie hij gewerkt heeft. Dat zegt de nieuwe Zenit Sint-Petersburg-coach Mircea Lucescu, zelf in de jaren negentig kort trainer bij Inter geweest. De Boer verloor zijn debuut afgelopen weekend met 2-0 van Chievo Verona.

Volgens Lucescu is de situatie waarin De Boer bij Inter is gekomen moeilijk. "Je komt bij een ploeg die al bezig is, dus het is heel moeilijk om de problemen op te lossen en je eigen ideëen in te brengen." De Boer moet volgens de Zenit-coach bekenden om zich heen gaan verzamelen. "Coaches nemen altijd voor hen bekende spelers mee naar een nieuwe club, spelers die hun speelstijl al kennen. Guardiola doet dat, Mourinho doet dat. Dat helpt geweldig. Voetballers zijn nieuwsgierig. Ze weten dat een ploeggenoot met de nieuwe coach heeft gepraat en raken geïnteresseerd, gaan vragen stellen."

Wedden

Meer odds

Over de kritiek op de driemansverdediging van De Boer tegen Chievo zegt Lucescu: "Alles wat ik daarover kan zeggen is dat een coach niet bij een team moet komen met de formatie al in zijn hoofd. Hij moet zich aanpassen aan de kwaliteiten van het team en de goede tactiek kiezen. En kennis van de competitie is extreem belangrijk. Zeker in Italië. De Boer is een man van het voetbal, met internationale ervaring die voor zichzelf spreekt. Als het team hem helpt, kan hij slagen", aldus Lucescu in La Gazzetta dello Sport.