Update: 'Clubloze Vleminckx heeft nu al twee aanbiedingen op zak'

Update: 'Clubloze Vleminckx heeft nu al twee aanbiedingen op zak'

24-08-2016 21:48
18

Björn Vleminckx kan gaan en staan waar hij wil. De dertigjarige spits, in het seizoen 2010/11 nog topscorer van de Eredivisie, heeft zijn contract bij het Turkse Göztepe Izmir per direct laten ontbinden. Dat is woensdagavond bekend geworden. 

De aanvaller speelde pas één jaar bij de Göztepe, dat actief is op het tweede niveau van Turkije. Zijn eerste - en naar nu dus blijkt direct laatste - seizoen in dienst van de club verliep teleurstellend. Vleminckx maakte slechts vier doelpunten. 

De hoogtijdagen van zijn carrière beleefde de drievoudig Belgisch international tussen 2006 en 2011. Namens KV Mechelen scoorde Vleminckx aan de lopende band, waarop NEC in de zomer van 2010 een flink bedrag op tafel legde om de rechtspoot in te lijven. Tijdens zijn debuutseizoen in de Eredivisie maakte Vleminckx acht treffers, in de daaropvolgende jaargang tekende hij voor 23 doelpunten. Daarmee werd hij topscorer van Nederland. 

Vleminckx verdiende een transfer naar Club Brugge, maar kwam daar niet uit de verf. Ook bij zijn volgende werkgevers Gençlerbirligi en Kayseri Erciyesspor slaagde de aanvaller niet. 

Update 21.48: Volgens Belgische media heeft Vleminckx twee aanbiedingen uit België op zak. Tweedeklassers Tubeke en en Lommel United willen de dertiger graag inlijven. Vleminckx zou zelf ook wel oren hebben naar een terugkeer naar zijn vaderland.