Cillessen neemt afscheid in de kleedkamer op dramatische avond voor Ajax

Cillessen neemt afscheid in de kleedkamer op dramatische avond voor Ajax

24-08-2016 23:00

Jasper Cillessen pakt woensdagavond het vliegtuig naar Barcelona. In Spanje zal de doelman van Ajax donderdag medisch worden gekeurd door FC Barcelona. De doelman en trainer Peter Bosz hebben dat na het 4-1 verlies bij FK Rostov bevestigd. 

Ajax ging in Rusland hard onderuit en loopt daardoor plaatsing voor de Champions League mis. Direct na de wedstrijd nam Cillessen in de kleedkamer afscheid van zijn teamgenoten. 

In gesprek met FOX Sports erkende de sluitpost van het Nederlands elftal dat hij onderweg is naar de kampioen van Spanje. Cillessen benadrukte dat de deal nog niet helemaal rond is. Verder wilde hij weinig kwijt over de transfer, wanneer Barça zich eigenlijk voor hem gemeld heeft en wat de plannen van zijn nieuwe club met hem zijn. Spaanse media schreven deze week dat Cillessen bij Barcelona alleen duels in de Spaanse beker gaat keepen.

Bosz kon in gesprek met FOX Sports nog niet bevestigen dat Newcastle United-goalie Tim Krul in Amsterdam de opvolger gaat worden van Cillessen. Waarschijnlijk wordt donderdag meer bekend over die deal.