Update: 'Het lijkt erop dat Ajax gevoelig is voor het verhaal van makelaars'

Update: 'Het lijkt erop dat Ajax gevoelig is voor het verhaal van makelaars'

28-08-2016 09:04
73

Als Ajax komend weekend verliest van Go Ahead Eagles, vreest Aad de Mos voor een 'revolte' onder de fans van de Amsterdamse grootmacht. Dat zegt de oud-trainer en analist in gesprek met NRC Handelsblad. 

"Ajax is verschrikkelijk om naar te kijken. Ze spelen voetbal van jaren geleden, het balbezit is voorspelbaar, er is geen druk en de omschakeling gaat traag. Het is een kwaliteitsarm elftal", steekt De Mos van wal. 

"Het aankoopbeleid wordt van kwaad tot erger. Ze hebben spelers gehaald die niets toevoegen: Bertrand Traoré, Davinson Sánchez, Heiko Westermann. Bij PSV zie je het omgekeerde, daar kopen ze gericht in. Het lijkt of het transferbeleid bij Ajax nattevingerwerk is, ik vraag me af of ze een lijstje met te halen spelers klaar hebben liggen. Ze hebben geen spits die domineert, Traoré vind ik geen 9. Ik zou nu kiezen voor Dolberg."

"Als ze bij Go Ahead verliezen is het rampscenario compleet. Dan komen ze mogelijk op acht punten achterstand van PSV en wordt het heel delicaat voor Bosz", vervolgt De Mos. "In dat geval komen processen op gang die niet te stoppen zijn. Dan verwacht ik een revolte van de F-side en verschijnen de capuchons op het trainingsveld."

Update 28-8, 09:04: Na zijn uitspraken in het NRC heeft Aad de Mos ook tegenover de NOS uitleg gegeven over de verschillen tussen het transferbeleid van Ajax en PSV. "Als je kijkt naar de transfers van Heiko Westermann en Bertrand Traoré, lijkt het erop dat Ajax vooral gevoelig is voor het verhaal van makelaars. Ik kan er niet met mijn hoofd bij hoe Ajax zich in de huidige transferperiode heeft gedragen. Ze krijgen Ziyech er misschien nog bij, maar dat proces is ook pas op gang gekomen door tegenvallende resultaten."

"PSV zie je bewust doorselecteren en ze doen dat op een structurele manier. Ramselaar moet in de toekomst Davy Pröpper gaan vervangen, maar kan nu al aan het grote werk ruiken. Denk aan de Champions League. PSV is bovendien altijd gelukkig in zaken doen met FC Utrecht. Denk aan Strootman en Mertens, die hebben in Eindhoven succesvol gepresteerd."