Transfernieuws uit Amsterdam: Ajax legt Krul vast als opvolger van Cillessen

Transfernieuws uit Amsterdam: Ajax legt Krul vast als opvolger van Cillessen

25-08-2016 21:05
49

Ajax heeft de komst van Tim Krul naar Amsterdam bevestigd. De 28-jarige doelman van Newcastle United wordt voor één jaar gehuurd, maakt de Amsterdamse club donderdagavond via de officiële kanalen bekend. 

In de Arena is Krul de opvolger van de aan FC Barcelona verkochte Jasper Cillessen. De goalie maakte tien jaar geleden zijn debuut voor Newcastle, dat hem een jaar daarvoor overnam van ADO Den Haag. Krul gaat nu pas zijn debuut maken in de Eredivisie. Een klein jaar geleden raakte de goalie zwaargeblesseerd aan zijn knie tijdens een interland van Oranje. Zijn revalidatie zit er nu bijna op. 

"Ik vind niet veel clubs gelijkwaardig aan Newcastle. Ajax zit wel in die categorie. Bij Ajax voetballen veel talenten en ik kijk ernaar uit om de ervaring die ik de afgelopen tien jaar heb opgebouwd door te geven aan de jongens hier", vertelt Krul op de website van Ajax

"Toen ik de sms van Marc Overmars kreeg dat ik hier kon spelen, was ik zeer dankbaar. Ajax is een fantastische club. Ik vind het altijd mooi om met het Nederlands Elftal in de ArenA te voetballen. Dat ik hier straks met Ajax speel, is alleen maar fantastisch."