Van Geel geeft geen details prijs en wijst naar Pellè en Clasie: 'En kijk De Vrij'

Van Geel geeft geen details prijs en wijst naar Pellè en Clasie: 'En kijk De Vrij'

27-08-2016 08:37
8

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, is blij met alle aanwinsten die hij naar de Rotterdammers kon halen. Dirk Kuyt, Eljero Elia, Karim El Ahmadi en Steven Berghuis kozen allen voor een terugkeer naar de Eredivisie en dat stemt Van Geel tevreden.

"Ze kozen voor Feyenoord, hoewel hun situaties onvergelijkbaar zijn", begint Van Geel in de Volkskrant. "Kuyt had al een ongelooflijke loopbaan achter de rug. Hij wilde niet stoppen, is een liefhebber en keerde terug naar zijn oude club. El Ahmadi was nog volop in de kracht van zijn leven en had het na twee jaar bij Aston Villa wel gezien in de Premier League. Wij zijn altijd contact blijven houden."

Op die manier heeft Feyenoord een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. "Berghuis is weer een ander verhaal. Hij wil minuten maken en bij het Nederlands elftal spelen. Over zijn contract kan ik geen details prijsgeven, maar hij heeft echt enorm ingeleverd om bij Feyenoord te spelen. Elia zat op een dood spoor bij Werder Bremen. Ook hij wilde zijn loopbaan een impuls geven. Ieder heeft zo zijn eigen beweegredenen."

Het viertal had één opvallende overeenkomst: "Dat ze alle vier Feyenoord-minded zijn", zegt Van Geel, die weet dat de Eredivisie een opstapje kan zijn. "Kijk naar Pellè en Clasie. (…) Kijk naar De Vrij, die weer speelt bij Lazio als hij fit is. In de Eredivisie wordt nog steeds op een behoorlijk niveau gevoetbald."