Bijrol voor Ajax-aanwinst: Het is even vreemd om op de bank te zitten

Bijrol voor Ajax-aanwinst: "Het is even vreemd om op de bank te zitten"

27-08-2016 11:08
13

Heiko Westermann (32) komt de laatste weken niet aan de bak bij Ajax, maar de Duitse routinier rekent erop dat hij zijn plek in het elftal van trainer Peter Bosz uiteindelijk weer herverovert. Dat zegt de verdediger in gesprek met ELF Voetbal Magazine. 

"Het is even vreemd om op de bank te zitten, maar ik weet wat de trainer wil en ik weet dat hij zal doorwisselen. Een seizoen duurt lang en we zullen iedereen hard nodig hebben", aldus Westermann. 

"Bovendien kan ik op iedere positie in de verdediging uit de voeten. Mijn linkerbeen doet niet veel onder voor mijn rechter, waardoor ik op alle posities in de verdediging kan spelen. De rechterkant heeft mijn voorkeur, maar het zegt denk ik wel iets dat ik mijn debuut in het nationale elftal destijds als linksback heb gemaakt."

"Maar nogmaals, het kan en moet veel beter", voegt de van Real Betis overgenomen Duitser daar direct aan toe. "De scherpte, de balcontrole, mijn snelheid, van alles eigenlijk. Het heeft allemaal met ritme te maken, ik ben nu eenmaal een speler die ritme nodig heeft. (...) Maar alles komt goed, daar ben ik van overtuigd. Hoe langer ik hier ben, hoe beter het zal gaan. Ik heb voor twee jaar getekend en ben van plan om twee jaar te blijven."