Kans op extra transfervuurwerk van PSV kleiner: 'Dat kan ook zomaar'

Kans op extra transfervuurwerk van PSV kleiner: 'Dat kan ook zomaar'

28-08-2016 12:44
2

Als het aan Phillip Cocu ligt, is PSV klaar op de transfermarkt. De Eindhovenaren hebben de selectie voor het nieuwe seizoen op peil gebracht.

"Ik ga er vanuit dat het zo goed als rond is", zegt Cocu tegen FOX Sports. "Er is nog een aantal dagen te gaan. Het kan ook zomaar zijn dat een aantal spelers vertrekt. Die kans wordt wel steeds kleiner. Dus de kans wordt ook kleiner dat er nieuwe spelers komen."

PSV maakte eerder deze week de komst van Olexandr Zinchenko bekend. Gaat het talent van Manchester City de ontwikkeling van de eigen jeugd niet in de weg zitten? Cocu: "De talenten die bij het eerste zitten, maken altijd kans om minuten te maken. Ze moeten het wel zelf afdwingen. Dit is een jongen die heel multifunctioneel is. Het is een groot talent. We krijgen de mogelijkheid om die jongen voor één of twee seizoenen te huren. Dat laten we niet na."

Cocu geeft aan dat de eigen jeugd niet hoeft te vrezen. "Maar we kijken wel dat we het niet op slot gooien voor bijvoorbeeld Steven Bergwijn. Maar als hij gewoon naar zijn kwaliteiten speelt en traint, komt hij wel aan zijn wedstrijdjes."