Definitief exit Dost bij Wolfsburg: spits tekent bij Champions League-deelnemer

Definitief exit Dost bij Wolfsburg: spits tekent bij Champions League-deelnemer

28-08-2016 15:36
1

Bas Dost maakt definitief de overstap naar Sporting Portugal. Via de officiële kanalen maakt de Portugese topclub zondagmiddag bekend dat de Nederlandse spits overkomt van VfL Wolfsburg. 

Dost kondigde zaterdag zelf reeds aan dat zijn transfer naar Sporting zo goed als afgerond was. De Champions League-deelnemer betaalt volgens Duitse en Portugese media zo'n twaalf miljoen euro voor de Oranje-international. De rechtspoot tekent voor vier jaar in Lissabon. 

Dost speelde sinds de zomer van 2012 voor Wolfsburg. De Duitse subtopper nam hem destijds over van sc Heerenveen. Deze zomer werd er volop gespeculeerd over een vertrek van de 27-jarige aanvaller. Zéker na de komst van Mario Gomez naar Wolfsburg wist Dost dat hij dit seizoen op de bank zou belanden. 

Dost is waarschijnlijk niet de enige Nederlander die de overstap maakt naar Sporting. Ook Luc Castaignos zou dichtbij een overstap naar de nummer twee van het afgelopen seizoen zijn. Bij Sporting spelen verder onder meer Bryan Ruiz en Douglas.