Bosz eist meer van Ajax na ruime zege: 'Niet goed, we kunnen veel beter'

Bosz eist meer van Ajax na ruime zege: 'Niet goed, we kunnen veel beter'

28-08-2016 17:25
16

Hoewel Ajax zondagmiddag een ruime overwinning boekte op Go Ahead Eagles (3-0), was trainer Peter Bosz toch niet bepaald tevreden met het voetbal dat zijn elftal in grote delen van de wedstrijd op de mat legde. 

"Ik vond het niet goed. We kunnen natuurlijk veel beter. Als Ajax in goede doen is en we spelen zoals we moeten spelen, dan moet de uitslag ongetwijfeld hoger zijn", aldus de coach in gesprek met FOX Sports. "Go Ahead groef zich niet in, allesbehalve dat, dat moet ideaal voor ons zijn. We hebben het niet zo goed gedaan en dat heeft natuurlijk alles te maken met de huidige situatie. Perspectief is er zeker, het is wel een terechte overwinning."

Wat de verbeterpunten zijn? "Alles wat wij voor ogen hebben, moet beter. De manier waarop wij druk zetten, het compacter blijven, het sneller de bal terug hebben, het voetballende gedeelte. Wanneer wij op het middenveld goed bewegen, krijg je zó veel vrijheid. Je speelt vandaag op een iets andere manier, met de punt naar achteren, dan moet ik daar niet kritisch op zijn", besluit Bosz.