Sterke Feyenoord-poule: Op Zorya na allemaal Champions League-waardig

Sterke Feyenoord-poule: "Op Zorya na allemaal Champions League-waardig"

29-08-2016 12:19
33

In de Europa League is het een weerzien van bekenden in de poule van Feyenoord. Bij Fenerbahçe lopen met Dick Advocaat, Mario Been, Cor Pot en Robin van Persie vier mensen met een Feyenoord-verleden rond.

"Ik denk dat het een geweldige loting is", zegt Pot, assistent-trainer bij Fenerbahçe, in gesprek met RTV Rijnmond. "Eigenlijk zijn het naast Zorya Luhansk allemaal Champions League-waardige clubs. Al moet je voor Zorya Luhansk ook uitkijken. Het is een zware loting. Het is natuurlijk erg leuk, omdat Robin van Persie, Dick Advocaat, Mario Been en ik een Feyenoord-achtergrond hebben."

Manchester United is de absolute topfavoriet, vindt Pot. "Als je tegen Manchester United een puntje zou kunnen pakken heb je het al goed gedaan", aldus de assistent, die een gelukkige en fitter wordende Robin van Persie in Istanbul ziet. "Robin is hartstikke blij dat wij zijn gekomen en hij heeft er echt plezier in. Zondag viel hij goed in en afgelopen donderdag heeft hij tegen Grashoppers 65 minuten gespeeld. Het gaat gelukkig goed met hem."