De Boer lobbyt voor Feyenoorder in Oranje: 'Kan drive in een team brengen'

De Boer lobbyt voor Feyenoorder in Oranje: 'Kan drive in een team brengen'

30-08-2016 10:27
22

Wat Ronald de Boer betreft, moet Rick Karsdorp een kans krijgen in het Nederlands elftal. De analist is onder de indruk van de 21-jarige Feyenoorder, vertelt hij in een vraaggesprek met VARA Magazine. 

"Ik vind Rick Karsdorp van Feyenoord een moderne rechtsback. Een jongen die een drive in een team kan brengen", antwoordt De Boer op de vraag welke spelers een kans verdienen in het Nederlands elftal. 

"Die continu mee naar voren gaat. Dat soort spelers moet je tegenwoordig hebben. Of hij goed genoeg is voor het allerhoogste niveau, weet ik niet, maar ik vind wel dat hij een kans moet krijgen." Karsdorp werd al eens door bondscoach Danny Blind opgeroepen, maar moest afhaken vanwege een blessure. Zijn interlanddebuut laat dan ook nog op zich wachten. 

Van Hooijdonk
Collega-analist Pierre van Hooijdonk vindt het niet nodig om allerlei namen te opperen. "Ik weet niet wie er nog bij zou moeten. Er zijn al te veel spelers opgeroepen, naar mijn idee. Iedereen zit tegenwoordig bij de voorselectie. In mijn tijd hoorde je daar niemand over, maar nu wordt het elke keer als nieuws gebracht als daar iemand bij zit. Laat lekker gaan."