LA Galaxy bevestigt op handen zijnde deal: De Jong gearriveerd in Istanbul

LA Galaxy bevestigt op handen zijnde deal: De Jong gearriveerd in Istanbul

31-08-2016 08:40
7

Nigel de Jong verruilt Los Angeles Galaxy zo goed als zeker voor Galatasaray. De 31-jarige middenvelder is momenteel in Istanbul om de transfer af te ronden, bevestigt de Amerikaanse club.

De Jong wordt woensdag medisch gekeurd. Over de lengte van het contract en de transfersom is nog niets bekend. "Nigel streeft met onze goedkeuring deze kans na. We zullen zien of het gaat gebeuren", reageert LA Galaxy-trainer Steve Bruce. "We hebben veel respect voor Nigel. Hij is een geweldige aanvulling voor ons team. Een echte professional en een geweldige ploeggenoot."

"We hebben niet het publiek dat begrijpt wat hij voor ons betekent, maar Nigel is heel belangrijk voor ons", vervolgt Bruce. "We verliezen zijn bal veroverende kwaliteiten, hij is een goede passer en belangrijk in het neerzetten van de organisatie." De 81-voudig international stond sinds februari onder contract bij de club uit de MLS, waarvoor hij achttien competitieduels speelde. Daarvoor was hij drieënhalf seizoen actief bij AC Milan.

Bij Galatasaray komt De Jong twee oude bekenden tegen: Wesley Sneijder en trainer Jan Olde Riekerink, die hij nog kent van zijn periode bij Ajax. Bij Gala is ook Ryan Donk in dienst en fungeert Frans Hoek als keeperstrainer. De Turkse topclub, die vorig seizoen als zesde eindigde, is momenteel koploper in de Süper Lig.