Utrecht heeft gewenste transfer te pakken: 'Robuust, sterk in duels en snel'

Utrecht heeft gewenste transfer te pakken: 'Robuust, sterk in duels en snel'

31-08-2016 13:13
4

FC Utrecht is erin geslaagd om Robin van der Meer binnen te hengelen. De 21-jarige verdediger komt over van Go Ahead Eagles. Beide clubs hebben de transfer bevestigd.

Even leek de transfer in het honderd te lopen, maar op de slotdag van de transfermarkt komt alles op z'n pootjes terecht. Van der Meer heeft in de Domstad een vierjarig contract ondertekend.

Wedden

Meer odds

"Robin is een speler die over de kwaliteiten beschikt die wij zoeken in het profiel van een verdediger", licht technisch manager én trainer Erik ten Hag toe op de website van Utrecht. "Hij is robuust, sterk in duels en snel. Bovendien heeft hij een sterke drang naar voren. Hij is op meerdere posities inzetbaar en heeft een enorm potentieel."

Van der Meer neemt na twee jaar afscheid van Go Ahead Eagles. "Het wordt vaker gezegd, maar Go Ahead Eagles is een unieke club", zegt hij op de website van zijn oude werkgever. "De enorme betrokkenheid en steun van de fans zal ik nooit vergeten. Met als gezamenlijk hoogtepunt natuurlijk de play-offs van afgelopen seizoen. Hoe spelers en fans zij aan zij streden tijdens de finalewedstrijden tegen De Graafschap… Ongekend."

Utrecht haalt met Van der Meer een linksbenige verdediger binnen, die als linksback en centrale verdediger uit de voeten kan.