In het kort: emotioneel afscheid 'Schweini', Oranje fit richting Griekenland

In het kort: emotioneel afscheid 'Schweini', Oranje fit richting Griekenland

31-08-2016 23:50

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Schweinsteiger neemt afscheid
Bastian Schweinsteiger heeft woensdag zijn laatste interland voor Duitsland gespeeld. De routinier werd voorafgaand aan het oefenduel met Finland in het zonnetje gezet en liet zijn tranen daarbij de vrije loop. Duitsland won het oefenduel overigens met 2-0 dankzij doelpunten van Max Meyer en Paulus Arajuuri (eigen doelpunt).

Oranje fit richting Griekenland

Danny Blind werkt met een fitte selectie toe naar het oefenduel van donderdag met Griekenland. Tijdens de laatste training had de bondscoach 24 fitte spelers tot zijn beschikking, weet het ANP. De oefensessie gebeurde achter gesloten deuren. Het Nederlands elftal speelt de wedstrijd in het Philips Stadion.

NEC-aanwinst speelgerechtigd
NEC heeft Liverpool-huurling Taiwo Awoniyi speelgerechtigd, meldt De Gelderlander. De aanvaller heeft zijn tewerkstellingsvergunning rond. De negentienjarige Nigeriaan zit bij de wedstrijdselectie van NEC voor een oefenwedstrijd op donderdag tegen het Duitse 1. FC Kleve.

Fransman wil voor Spanje spelen
Het rommelt in Frankrijk. De 22-jarige Aymeric Laporte, de aanvoerder van Jong Frankrijk, wil uitkomen voor de nationale ploeg van Spanje meldt Marca. De verdediger van Atletic Bilbao is niet in beeld bij de Franse bondscoach Didier Deschamps, en dat stoort hem. Laporte zal wel een Spaans paspoort moeten aanvragen, en daarna moeten de Franse bond en de UEFA ook nog toestemming geven.