Sparta Rotterdam verrast op slotdag en haalt broer Pogba naar Eredivisie

Sparta Rotterdam verrast op slotdag en haalt broer Pogba naar Eredivisie

31-08-2016 18:15
22

Sparta Rotterdam heeft voor een verrassing gezorgd op de slotdag van de transferperiode. De Rotterdammers halen Mathias Pogba, inderdaad de broer van Manchester United-aankoop Paul Pogba, naar de Eredivisie.

De 26-jarige Mathias Pogba heeft woensdag zijn contract laten ontbinden bij de Schotse club Patrick Thistle en kon daardoor transfervrij overstappen naar Sparta. ADO Den Haag had hem in het voorjaar nog een periode op proef, maar ging uiteindelijk niet in zee met de aanvaller. Hij speelde bij ADO wel een testwedstrijd, maar de fysieke achterstand van de speler in kwestie bleek een te groot struikelblok.

Wedden

Meer odds

"Met de komst van Mathias Pogba vergroten we onze diversiteit in de aanval", zegt Alex Pastoor, trainer van Sparta, op de clubsite. "Naast het feit dat hij groot en sterk is brengt hij ook meer mogelijkheden met zich mee qua speelwijze. Dat komt mede door zijn internationale ervaring, onder andere in de Schotse en Italiaanse competitie."

Pogba reageert zelf ook: "De overgang naar Sparta is een mooie stap in mijn carrière. De Eredivisie is een heel mooi podium voor voetbalspelers in Europa en staat nog altijd goed aangeschreven. Ik sluit vanaf morgen aan bij de selectie en kijk ernaar uit om te presteren met Sparta."