'Stekelenburg was beter op zijn plek geweest bij Barcelona dan Cillessen'

'Stekelenburg was beter op zijn plek geweest bij Barcelona dan Cillessen'

11-09-2016 22:08
22

FC Barcelona had deze zomer niet Jasper Cillessen, maar Maarten Stekelenburg naar Camp Nou moeten halen. Dat stelt oud-doelman Ronald Waterreus zondagavond.

Waterreus verplaatst zich tijdens de uitzending van Rondo op Ziggo Sport in het scoutingapparaat van Barça en trekt een opvallende conclusie. "Ik had iemand anders gekozen. Wie? Maarten Stekelenburg", aldus de oud-keeper van onder meer PSV, AZ en Manchester City.

Wedden

Meer odds

"Ik had waarschijnlijk eerst aan Stekelenburg gedacht. Nogmaals: in die rol. Omdat het volgens mij duidelijk één (Marc-André Ter Stegen, red.) en twee (Cillessen, red.) is. Stekelenburg was daar gezien zijn leeftijd en status wat beter op zijn plek geweest. En ook carrièretechnisch was het voor Stekelenburg een betere stap geweest dan het voor Cillessen is."

Waterreus noemt het hoe dan ook 'logisch' dat Cillessen heeft gekozen voor een overstap naar Barcelona. De Oranje-international, die deze zomer overkwam van Ajax, debuteerde zaterdagavond met een 1-2 nederlaag tegen promovendus Alavés onder de Barça-lat. Stekelenburg keept bij Everton.

Meer: Cillessen ontspringt dans: 'Niet van het niveau dat van Barça wordt verwacht'