Galashow op De Toekomst: Jong Ajax laat geen spaan heel van Achilles

12-09-2016 21:49
82

Jong Ajax heeft maandagavond grote indruk gemaakt in de Jupiler League. De ploeg van trainer Marcel Keizer denderde op De Toekomst over Achilles '29 heen (7-1).

Bij Jong Ajax speelden onder meer Mateo Cassierra, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri mee. De Amsterdammers begonnen nog slecht aan het duel in eigen huis, want na een half uur opende Barry Beijer de score namens Achilles. Het antwoord van Ajax kwam vervolgens al voor rust. Van de Beek en tweemaal Cassierra zorgden voor een 3-1 ruststand. Met name de derde treffer was een lust voor het oog

Met zijn derde doelpunt van de avond zorgde Cassierra na tien minuten in de tweede helft voor 4-1, waarna Vaclav Cerny en weer Cassierra (zijn vierde) de stand naar 6-1 tilde. De zevende goal van de avond kwam op naam van Nouri, die een strafschop benutte.

Jong Ajax klimt door de monsterzege naar de tweede plaats achter Jong PSV. De achterstand op de Eindhovenaren bedraagt een punt. Achilles heeft na zes duels drie punten en staat onderaan.