'Wanprestatie' van Heracles: 'Wisten dat het allemaal nog niet gesmeerd loopt'

'Wanprestatie' van Heracles: 'Wisten dat het allemaal nog niet gesmeerd loopt'

15-09-2016 20:08
2

Heracles Almelo liep afgelopen weekend op bezoek bij Excelsior tegen een zeperd aan (3-1). Trainer John Stegeman wijt dat vooral aan de drukke transferzomer bij de Almelose club, die Wout Weghorst, Paul Gladon en Iliass Bel Hassani zag vertrekken.

Hoewel Heracles financieel dus goed boerde, laat het gemis van de bepalende spelers zich op het veld voelen. De equipe van Stegeman staat met vijf punten uit vijf duels op de elfde plek in de Eredivisie en leverde zaterdag dus een 'wanprestatie' op Woudestein. "Ik weet zeker dat die wanprestatie niet was gebeurd, als we met het team hadden gespeeld waarmee we ook het seizoen waren begonnen", zegt de veertigjarige coach tegen Voetbal International.

Stegeman wil echter niet klagen. "De club heeft flink wat centjes gebeurd en daar zijn we heel blij mee. Aan ons nu de taak om de puntjes weer op de i te zetten. We wisten dat we een aantal wisselingen hebben gehad en dat het dus allemaal nog niet gesmeerd loopt. Dat heeft hoe dan ook impact." Hij benadrukt dat het geen excuus is. "Degenen die tegen Excelsior speelden moeten ook gewoon goed genoeg zijn om dit niveau aan te kunnen."