Daarom hebben we bij FOX Sports ook het liefst de toppers om 16.45 uur

"Daarom hebben we bij FOX Sports ook het liefst de toppers om 16.45 uur"

20-09-2016 07:13
14

De wedstrijd Heracles Almelo - Ajax trok zondag meer kijkers dan de Eredivisie-topper PSV - Feyenoord. Volgens FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen zijn daarvoor enkele goede redenen. De voornaamste? De wedstrijden om 16.45 uur scoren over het algemeen beter.

Eén van de oorzaken ligt elders. "Daar heeft het Max Verstappen-effect zeker mee te maken. De Formule 1-race werd gelijktijdig aan PSV - Feyenoord uitgezonden, dus dat scheelt", vertelt Van Gangelen in De Telegraaf. "Maar sowieso zien we bij FOX Sports het beeld, dat de wedstrijd die om 16.45 uur wordt uitgezonden beter scoort."

Wedden

Meer odds

Van Gangelen voegt daaraan toe dat het daarbij vooral gaat om wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV. "Daarom hebben we bij FOX Sports ook het liefst de toppers om 16.45 uur, omdat je dan de grootste potentiële groep kijkers hebt. Maar dat kan niet altijd, omdat je ook te maken hebt met risicowedstrijden."

Toch baalt FOX niet van de kijkcijfers van afgelopen zondag. Van Gangelen stelt dat de zender 'heel goed heeft gescoord'. "Ik denk dat als we PSV - Feyenoord op het late tijdstip hadden gehad we misschien wel 650.000 kijkers hadden kunnen trekken."

Lees hier: Duel Heracles - Ajax trekt meer kijkers dan topper PSV - Feyenoord