Chaos groter en groter bij NEC: weggezonden Hoekman weigert afkoopsom

Chaos groter en groter bij NEC: weggezonden Hoekman weigert afkoopsom

20-09-2016 09:58
2

Danny Hoekman is op non-actief gesteld bij NEC Nijmegen, maar hij legt zich daar niet bij neer. Dat laat de technisch manager weten tegenover Voetbal International. Zo duurt de chaotische situatie bij NEC voort.

Binnen de club heerst grote onrust. De supporters eisen het vertrek van directeur Bart van Ingen, terwijl Hoekman dus op non-actief werd gezet. En dat vier maanden na zijn aanstelling. NEC vond dat het niet werkte tussen Futuralis, een adviesbureau, en Hoekman. "Ik ben het er niet mee eens dat ik op non-actief ben gesteld. Ik wil heel graag in mijn functie terug bij mijn club, dat is mijn streven", vertelt Hoekman nu.

Hij weigerde dan ook een afkoopsom. "Ik hoop dat dat op een normale manier kan plaatsvinden. De beoogde evaluatie om de kinderziektes te bespreken, is helaas nooit doorgegaan. Maar wat mij betreft keer ik zo snel mogelijk terug", aldus de technische man, die zegt dat hij nog met iedereen kan samenwerken. Opvallend was dat Hoekman afgelopen zondag in de persruimte van Sparta Rotterdam verscheen, waar NEC speelde. "Dat is toch niet strafbaar?"