De Boer overleeft Inter-storm: Dat is normaal, daar heb ik geen problemen mee

De Boer overleeft Inter-storm: "Dat is normaal, daar heb ik geen problemen mee"

20-09-2016 21:33
1

Heel even leek het helemaal mis te gaan in Milaan voor Frank de Boer. De trainer van Internazionale stond onder druk, na een matige competitiestart in de Serie A en een onthutsende Europa League-nederlaag tegen Hapoel Beer Sheva. Na de overwinning op Juventus (2-1) van afgelopen weekend is alles echter anders. De Boer zit weer stevig in het zadel. 

Of hij geschrokken is van alle speculatie in de Italiaanse pers? "In Nederland trok ik me al weinig aan van wat de media schreven en hier benader ik dat niet anders. Ik geloof in onze voetbalvisie en daar wil ik zo onverstoorbaar mogelijk aan werken", aldus De Boer in gesprek met Voetbal International. 

"Ik maak me alleen druk over zaken die ik zelf kan beïnvloeden. Als buitenlandse trainer word je nadrukkelijker gevolgd, dat is overal zo. Ook bij spelers werkt het op die manier, heb ik in mijn eigen carrière ervaren. Je moet als buitenlander altijd iets extra’s brengen. Dat is normaal, daar heb ik geen problemen mee", vervolgt de oefenmeester, die begin augustus werd aangesteld als opvolger van Roberto Mancini. 

"Binnen de club heb ik altijd vertrouwen gevoeld. De buitenwereld heb ik zelf niet in de hand. Voor mij is het belangrijkste dat we in een topper het resultaat en het veldspel hebben neergezet waarop iedereen zat te wachten. Hiermee kunnen we verder."