Berghuis: 'Die kopbal, daar was ik bij. Het was een geweldige ervaring'

Berghuis: 'Die kopbal, daar was ik bij. Het was een geweldige ervaring'

21-09-2016 14:42
2

Steven Berghuis is één van spelers in de Feyenoord-selectie die weet hoe het is om de KNVB Beker te winnen. In 2013 veroverde de vleugelaanvaller de hoofdprijs met AZ. Berghuis bewaart goede herinneringen aan die zondag in mei. 

"Ik viel een kwartier in. Dat was geweldig. Ik heb het eerder meegemaakt met FC Twente, toen zat ik als negentiende man bij de selectie. Dus die maakte ik ook nog mee, met Twente tegen Ajax", herinnert de dribbelaar zich in gesprek met RTV Rijnmond. "Die kopbal van Marco Janko, daar was ik bij. Het was een geweldige ervaring. Een keer zat ik bij de selectie en een keer speelde ik. Allebei de keren heb ik gewonnen."

Met Watford reikte Berghuis afgelopen seizoen tot de halve finale van de FA Cup. "De halve finale was op Wembley, dus dat was wel bijzonder. In Nederland wordt de halve finale nog niet in een bijzonder stadion gespeeld. Maar de beker is gewoon een prijs. Dat is in Nederland zo en in Engeland ook."

Feyenoord speelt donderdagavond in eigen huis om 20.45 uur tegen FC Oss. Over de opstelling kon Berghuis nog niets vertellen. "Ik weet niet of er mensen gespaard worden. We willen die wedstrijd winnen. We zijn goed bezig en dat willen we doorzetten. Het zou toch zonde zijn als je het in deze wedstrijd laat liggen."