Eén-tweetje tussen NAC en Man City: 'In linkerrij Eredivisie is die kans kleiner'

Eén-tweetje tussen NAC en Man City: 'In linkerrij Eredivisie is die kans kleiner'

22-09-2016 13:50
16

Manchester City stalt dit seizoen diverse jonge spelers bij NAC Breda. Volgens Hans Smulders, technisch manager in het Rat Verlegh Stadion, is de Jupiler League-club voor spelers van de Premier League-club 'de ideale leeromgeving'. 

Het samenwerkingsverband tussen City en NAC bevalt goed. De Britse grootmacht eist absoluut niet dat De Parel van het Zuiden snel naar het hoogste niveau promoveert, garandeert Smulders in BN/DeStem. "Nee. Eredivisie maakt het wel makkelijker spelers te overtuigen voor NAC te kiezen. City wil dat spelers zich ontwikkelen. Misschien is het voor City in dat perspectief juist beter dat NAC eerste divisie speelt."

"In de eerste divisie krijgen wij alleen de first-on-loan-spelers. Talenten die voor het eerst naar het buitenland gaan. City wil dat ze een stap maken waarbij ze de kans hebben om zich het meest te ontwikkelen. In het linkerrijtje Eredivisie is de kans kleiner dat ze veel minuten maken."

"NAC is voor City nu de ideale omgeving voor first-on-loan-spelers. Een leerschool binnen en buiten het veld", vervolgt Smulders. "Geweldige fans, veel druk, de pers die er bovenop zit: een stukje lifestyle. Als NAC in de Eredivisie speelt, komen wij in aanmerking voor andere spelers."