Grensrechter speelt dubieuze rol bij FC Twente: Scheids had moeten ingrijpen

Grensrechter speelt dubieuze rol bij FC Twente: "Scheids had moeten ingrijpen"

22-09-2016 22:42
9

FC Twente-trainer René Hake was niet blij met de arbitrage na de bekeruitschakeling tegen FC Utrecht (1-3). Bij de 1-2 van Sebastien Haller vlak voor tijd vlagde de grensrechter eerst voor een inworp in het voordeel van FC Twente, om vervolgens de bal toch aan FC Utrecht te geven.

"De grensrechter vlagde de andere kant op. De scheidsrechter had moeten ingrijpen", zegt Hake op de website van FC Twente. Toch waren we in die situatie misschien wat te apathisch, hadden we de bal bijvoorbeeld uit de handen moeten slaan. Daarna forceerden we nog een doelpunt en viel de 1-3." Tot grote frustratie van Hake. "We zijn natuurlijk gefrustreerd door de uitschakeling. Kijkend naar ons eigen spel zag het er bij vlagen goed uit, zeker ook nadat we op achterstand kwamen."

Twente kwam al vroeg op achterstand tegen Utrecht. "Na die goal hebben we ons goed opgericht en hebben we een aantal kansen gecreëerd. We hebben weer laten zien goed te kunnen voetballen. Maar we moeten ook kijken naar de momenten waarop we de tegenstander pijn kunnen doen, dat hebben we vandaag te veel laten liggen. Na de gelijkmaker slopen er wat slordigheden in ons spel, het lukte ons niet meer FC Utrecht goed vast te zetten. Dan loop je als team vanzelf verder achteruit, we kwamen in die fase niet verder dan wat speldenprikjes", aldus Hake.