Van Marwijk haalt uit naar Mourinho: Eigenlijk asociaal dat hij dat zegt

Van Marwijk haalt uit naar Mourinho: "Eigenlijk asociaal dat hij dat zegt"

24-09-2016 14:46
16

Bert van Marwijk is geen groot fan van José Mourinho en vindt het bovendien 'asociaal' dat de Portugese manager recentelijk kritiek uitte op Louis van Gaal, zijn voorgang op Old Trafford. Dat zei de voormalig bondscoach van Oranje zaterdagmiddag in de studio van Ziggo Sport. 

Van Marwijk kijkt niet graag naar de teams van The Special One. "Bij Mourinho zit er alleen maar opportunisme in. Dan ben je dus helemaal afhankelijk van de individuele kwaliteiten van je spelers. Die heeft hij natuurlijk, maar dan draait het om toeval", aldus de oefenmeester, die tegenwoordig aan het roer staat bij Saudi-Arabië. "Het is eigenlijk asociaal dat hij zegt dat het Van Gaal-systeem er nog te veel inzit."

Mourinho zou in mei hoogstpersoonlijk hebben laten lekken dat hij in Manchester de opvolger zou worden van Van Gaal. "Dat zegt natuurlijk veel over hem. Louis zegt nu wijselijk niks. En terecht. Zoals hij zich nu gedraagt, zegt alles over Mourinho", besluit Van Marwijk.

Zaterdagmiddag begon United - dat zijn laatste twee competitieduels verloor - om 13.30 uur aan het thuisduel met Leicester City. Bij rust stond het al 4-0 voor de thuisploeg, onder meer dankzij een treffer van Paul Pogba