Cocu verklaart wijzigingen: Hij heeft het uitstekend gedaan de laatste tijd

Cocu verklaart wijzigingen: "Hij heeft het uitstekend gedaan de laatste tijd"

24-09-2016 21:20

PSV zit in een wat mindere periode en dat merkt ook Phillip Cocu. De trainer van de Eindhovenaren krijgt veel kritiek - en onterecht vindt hij dat eigenlijk niet. 

"Ik ben er ook niet tevreden over. We hebben goede wedstrijden gespeeld, maar het resultaat was niet goed. Als je het goed doet, dan hoor je weinig. Als je verliest hoor je andere meningen, dat hoort erbij. We moeten niet in de war raken", aldus Cocu in gesprek met FOX Sports.

Cocu voerde enkele wijzigingen door in het basiselftal voor het duel met Excelsior van zaterdagavond. Zo speelt Joshua Brenet in plaats van Santiago Arias en start niet Jorrit Hendrix, maar Bart Ramselaar. "Ik heb gekeken wat voor type spelers we vandaag nodig hebben. Ik denk dat Ramselaar vandaag goed uit de voeten kan. Brenet heeft het uitstekend gedaan de laatste tijd. Ik heb al gezegd dat het verschil tussen Brenet en Arias niet groot is."

Ramselaar staat samen met Davy Pröpper op het middenveld. "Ik denk dat we met Pröpper en Ramselaar twee spelers hebben die een groot bereik hebben maar ook creatief zijn en iets kunnen creëren in de kleine ruimtes. Tegen Excelsior zullen zij de gaatjes moeten vinden."