'Meteen duidelijk dat er niets aan de hand is. Dan valt er een stilte'

'Meteen duidelijk dat er niets aan de hand is. Dan valt er een stilte'

25-09-2016 21:02
3

Scheidsrechter Jeroen Manschot was zondagmiddag de gebeten hond bij FC Twente - Vitesse. De leidsman keurde een zuivere goal van Twente-speler Yaw Yeboah af.

"Voor mij was het honderd procent een goal", geeft Manschot aan tegenover de NOS. "Alleen mijn assistent is zó overtuigd op dat moment. Hij riep: Fluiten, fluiten! Overtreding!. In de rust blijkt dat we volledig mis zitten. Ik krijg adviezen en die moet ik overwegen. Op dat moment heeft hij de overtuiging dat hij een overtreding heeft gezien. Maar ik blaas op dat fluitje, dus ik zit fout."

Wedden

Meer odds

Al snel in de rust wist Manschot dat hij fout zat. "Wij krijgen in de rust beelden toegestuurd van onze video-analist. Dan is meteen duidelijk dat er niets aan de hand is en dat er een correct doelpunt is afgekeurd, ten onrechte. Dan valt er een stilte", zegt hij.

Voordat de tweede helft begon bood Manschot zijn excuses aan tegenover Twente-coach René Hake. "Ik heb even gewacht in de gang. Op het moment dat de spelers naar buiten kwamen heb ik de trainer aangegeven dat ik volledig fout zat. Ik vind het fijn omdat gemeld te hebben, dan kunnen we met een schone lei de tweede helft ingaan", besluit hij. De afgekeurde goal deerde Twente niet: het won met 2-1 in de Grolsch Veste.