Topper in aantocht: Wij zijn niet bang voor PSV. Het is eerder andersom

Topper in aantocht: "Wij zijn niet bang voor PSV. Het is eerder andersom"

26-09-2016 11:22
14

SC Heerenveen lust PSV rauw. Na vier competitiezeges op rij kijken de Friezen, die inmiddels op de vierde plek staan, met veel zelfvertrouwen uit naar de clash van komend weekend. Middenvelder Pelle van Amersfoort denkt dat de landskampioen zich zorgen moet maken. 

"Ik denk dat niemand graag in Heerenveen speelt. Wij zijn niet bang voor PSV. Het is eerder andersom. We moeten deze serie zo lang mogelijk zien vol te houden", zegt de twintigjarige Van Amersfoort vol bravoure in het Algemeen Dagblad. 

De jongeling lijkt een vaste basisplaats te hebben veroverd in het elftal van trainer Jurgen Streppel. Vorig jaar stond hij als huurling bij Almere City in de spits. Streppel ziet hem liever op het middenveld. "Dit is wel wat anders. Maar we hebben al twee spitsen en ik kan ook op tien. Het maakt me niet uit waar ik speel.''

"Ik probeer zo mijn best te doen dat het moeilijk is om mij eruit te halen. Het maakt mij niet uit wie er komt. Ik blijf mezelf, ik denk dat dat ook heel belangrijk is", besluit Van Amersfoort. Zaterdagavond gaat PSV op bezoek in Friesland.