In het kort: Watford en Amrabat onderuit bij Burnley, Uth scheurt hamstring

In het kort: Watford en Amrabat onderuit bij Burnley, Uth scheurt hamstring

26-09-2016 23:01
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Watford gaat onderuit bij Burnley
Premier League-promovendus Burnley heeft maandagavond een 2-0 zege geboekt op Watford. Namens de thuisploeg scoorden Jeff Hendrick (38e minuut) en Michael Keane (50e minuut). Steven Defour was bij beide goals de aangever. Door de overwinning stijgt Burnley naar de dertiende plaats. Het heeft nu net zo veel punten als Watford: zeven in totaal. Bij de gasten deed Nordin Amrabat een uur mee. Daarna moest hij het veld verlaten voor Isaac Success. 

Uth voorlopig niet in actie voor Hoffenheim
Mark Uth is voorlopig uit de roulatie. De Duitse spits van TSG Hoffenheim - tussen 2013 en 2015 in de Eredivisie actief bij sc Heerenveen - heeft in het duel met Schalke 04 van zondag zijn hamstring gescheurd. De 25-jarige Uth maakte dit seizoen al drie doelpunten in de Bundesliga. Hoe lang hij exact iet inzetbaar is, wordt later deze week bekend. 

Laudrup weer aan de slag
Michael Laudrup gaat wederom aan de slag in Qatar. De 52-jarige Deen volgt Jorge Fossati op als hoofdtrainer van Al-Rayyan, de kampioen van het afgelopen seizoen. Laudrup werkte eerder een jaar bij Lekhwiya. Met die ploeg werd de oud-international in 2015 kampioen van Qatar. Laudrup werkte in het verleden ook als trainer bij onder meer Spartak Moskou, Real Mallorca en Swansea City.

Robben en Hummels mee met Bayern
Bayern München-trainer Carlo Ancelotti kan tijdens de Champions League-ontmoeting met Atlético Madrid beschikken over Mats Hummels en Arjen Robben. De verdediger en de aanvaller zijn opgenomen in de wedstrijdselectie van Der Rekordmeister. Afgelopen weekend bleef Robben nog op de bank, omdat Ancelotti voorzichtig wil zijn met de Oranje-aanvoerder. Hummels viel in dat duel uit met een knieblessure. 

Aanvoerder geblesseerd bij ADO
ADO Den Haag moet het de komende wedstrijd tegen PEC Zwolle stellen zonder Aaron Meijers. De aanvoerder heeft een knieblessure opgelopen in het duel met sc Heerenveen. Het is nog onduidelijk hoelang Meijers precies afwezig zal zijn. Thomas Meissner is een twijfelgeval voor het duel met PEC.

Bekerspeelschema bekend
De KNVB heeft het speelschema voor de tweede ronde van de KNVB Beker bekendgemaakt. PSV speelt op dinsdag de uitwedstrijd tegen Sparta, Ajax en Feyenoord komen woensdag in actie tegen respectievelijk Kozakken Boys en Excelsior.



Makkelie en Nijhuis in CL, Fransman voor PSV
Scheidsrechter Danny Makkelie heeft woensdag in de Champions League de leiding over de wedstrijd tussen Arsenal en FC Basel. Bas Nijhuis komt een dag eerder al in actie. Hij fluit Sevilla - Olympique Lyon. Serdar Gözübüyük kreeg van de UEFA het Europa League-duel tussen Schalke 04 en Red Bull Salzburg toegewezen. In de Champions League is het treffen van PSV bij FK Rostov in handen van Clément Turpin. De scheidsrechters bij Ajax -  Standard Luik en Fenerbahçe - Feyenoord zijn respectievelijk Paolo Mazzoleni en Jonas Eriksson. 

Coach knock-out na klap voetbalvader
Tijdens een jeugdwedstrijd tussen Zwaluwen Utrecht en Desto heeft een boze vader de coach van zijn zoon bewusteloos geslagen. Dat bevestigt voorzitter Tom Wesseling aan het Algemeen Dagblad. "Hij was kennelijk boos over het wisselbeleid van de coach. Zijn zoon zat op dat moment op de bank." De politie arriveerde even later maar de dader is niet aangehouden. De speler is voorlopig geschorst, de vader niet welkom op de club. Twee weken geleden was er in de provincie Utrecht ook al een geweldsincident op het veld bij de derby Zeist - Saestum. De voorzitter van Zeist brak daarbij zijn pols en een toeschouwer een been.