Opvallende verandering in Zivkovic-spel: Heb ik wel eens anders gedaan

Opvallende verandering in Zivkovic-spel: "Heb ik wel eens anders gedaan"

26-09-2016 14:59
5

Richairo Zivkovic begint zijn draai te vinden bij FC Utrecht. Na zijn twee goals en geweldige sprint tegen FC Twente in de beker scoorde hij zondag tegen Sparta opnieuw.

Zivkovic voelt zich goed in de aanval van FC Utrecht, die hij samen met Nacer Barazite en Sebastien Haller vormt. "Ik vind dat hele goede voetballers", zegt de spits tegen FOX Sports. "Nacer is goed tussen de linies, Seb is sterk aan de bal en kan geniale dingen doen, en ik beweeg daar omheen. Tot nu toe gaat dat ons wel goed af."

Na zijn geweldige sprint tegen FC Twente veerde het Utrecht-publiek zondag bij iedere aanzet van Zivkovic op. "Ik had het wel verwacht, ik dacht: als ik nu een sprint ga trekken gaan ze allemaal wel zo reageren. Maar zo'n sprint maak ik maar één keer denk ik. Het zal helaas niet te vaak gebeuren."

Opvallend aan het spel van Zivkovic dit seizoen is dat hij vol overtuiging meeverdedigt. "Dat heb ik wel eens anders gedaan. Maar nu speel je met twee spitsen een beetje aan de buitenkant en moet ik wel met mijn back mee. Daar ben ik nu verantwoordelijk voor. Het geeft me alleen maar energie om zulke sprintjes te trekken."