NEC verscheurt bekritiseerd contract: 'Samenwerken heeft geen zin meer'

NEC verscheurt bekritiseerd contract: 'Samenwerken heeft geen zin meer'

27-09-2016 20:56
18

NEC en Futuralis gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. Dat meldt de Gelderlander dinsdagavond. De Eredivisie-club en het adviesbureau schudden elkaar dinsdag voor het laatst de hand.

Een verrassing is de breuk niet: Futuralis had de samenwerking al formeel beëindigd en NEC bekrachtigde dat besluit. De twee partijen evalueerden dinsdag de afgelopen periode en kwamen tot de conclusie dat er onvoldoende basis was voor een goede toekomst.

Het is hoe dan ook niet uit te sluiten dat NEC op 'incidentele basis' gebruik blijft maken van het netwerk en de kennis van Futuralis, dat sinds 2014 nauw betrokken was bij het transferbeleid van de Nijmeegse club. Futuralis laat aan de Gelderlander weten dat 'samenwerken geen zin meer heeft'.

Aanleiding voor de breuk tussen NEC en Futuralis is de ontevredenheid over de negatieve publiciteit die de samenwerking teweeg heeft gebracht. Technisch manager Danny Hoekman werd binnen drie maanden op non-actief gezet door NEC, nadat hij botste met het internationale bedrijf.