Mislukte carrièremove Emanuelson: Ik zei: ik moet hier weg, dit heeft geen zin

Mislukte carrièremove Emanuelson: "Ik zei: ik moet hier weg, dit heeft geen zin"

28-09-2016 09:21
3

Urby Emanuelson heeft met terugwerkende kracht spijt van zijn transfer naar AS Roma. De dertigjarige linkspoot verkaste in 2014 van AC Milan naar de Serie A-concurrent. In Rome 

Zijn verblijf bij Milan noemt Emanuelson (30) 'top'. "Ze zagen me als een baby-speler, ik mocht opgroeien tussen de grote meneren. AS Roma was achteraf geen goede keuze. In de week dat ik aangetrokken werd, kwamen er nog zes spelers binnen. Het was overleven en vechten. Ik heb er echt alles aan gedaan, deed mijn uiterste best op trainingen. Dat was het enige wat ik kon doen, dus dat deed ik", blikt hij terug met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Ik zat op de tribune en zag de ploeg slecht spelen. Dan dacht ik dat mijn kans kwam en dan was dat weer niet het geval. De trainer (Rudi Garcia, red.) vertelde me constant dat ik geduld moest hebben, maar na vier maanden speelde ik nóg niet. Dan geloof je dat ook niet meer."

"Ik werd er gek van. Ik wist ook niet wat ik moest verbeteren", vervolgt Emanuelson, die onlangs bij Sheffield Wednesday tekende. "Ik weet nog goed wanneer er definitief iets bij me knakte. Uit tegen Palermo, in die hectiek daar, liep het niet en ik dacht echt dat ik erin zou komen. Toen koos-ie voor een negentienjarige jongen. Toen kwam ik thuis en zei ik: ik moet hier weg, dit heeft geen zin meer."