Ik kan wel zeggen dat mijn penalty's beter zijn dan die van De Jong

"Ik kan wel zeggen dat mijn penalty's beter zijn dan die van De Jong"

28-09-2016 19:21
10

Sam Lammers is hard op weg naar het eerste elftal van PSV. Met de beloften presteert de spits uitstekend in de Jupiler League: het team staat eerste en Lammers heeft er al acht goals inliggen.

De spits heeft een duidelijk stappenplan. "Een verhuur aan een Eredivisie-club volgend jaar is een optie, maar het liefst blijf ik bij PSV. Ik hoop binnen één of twee jaar de nieuwe eerste spits van PSV te zijn", zegt de jongeling, die in de beker debuteerde tegen Roda JC, tegen VI TV. Voorlopig zal hij Luuk de Jong niet uit de basis spelen, maar op één punt vindt Lammers zich wel beter dan de huidige nummer één in de spits: strafschoppen.

"Ik schiet ze meestal wel binnen, dus ik kan wel zeggen dat mijne beter is", lacht Lammers voorzichtig. Op de training probeert het talent zoveel mogelijk te leren van De Jong. "Ik let goed op hem tijdens de trainingen, hoe hij beweegt voor de goal, hoe hij afwerkt. Ik ben blij dat ik met hem mag trainen." Lammers heeft ook een ander voorbeeld: "Ik vind Robert Lewandowski heel goed. Daar kijk ik veel naar."