Noemen jullie het Mickey Mouse-competitie? Daar snap ik helemaal niks van

"Noemen jullie het Mickey Mouse-competitie? Daar snap ik helemaal niks van"

29-09-2016 10:11
43

Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboah begrijpen er niets van dat er in Nederland zo neerbuigend over de eigen competitie wordt gesproken. De drie Manchester City-spelers kozen bewust voor een Eredivisie-avontuur bij FC Twente vanwege de reputatie van de competitie.

"Voor mij is de Nederlandse competitie de ideale tussenstop", zegt topscorer Ünal in gesprek met TC/Tubantia. "De Eredivisie heeft in Turkije ook een goede naam. Noemen jullie het zelf Mickey Mouse-competitie? Daar snap ik helemaal niks van. Bijna alle ploegen willen aanvallen en spelen leuk voetbal. In Turkije weten ze ook echt wel dat ik bij Twente speel."

Celina denkt daar hetzelfde over. "Ik kon ook naar de clubs uit de First Division, maar dat zag ik niet zitten", zegt de aanvallende middenvelder. "Daar ligt de nadruk veel meer op vechten en kracht. De Eredivisie is een topcompetitie. Ja, zo kijken wij er tegenaan."

Voor de drie huurlingen is het ook een jaar om aan alles te ruiken wat met het profvoetballerschap gepaard gaat. Celina: "In Engeland speelden we vooral in het tweede elftal van Manchester City en dan ben je niet zo interessant voor de pers. In Manchester konden we ongestoord over straat. Dat is hier wel anders, ik ben van een nobody somebody geworden. En dat is mooi om mee te maken. Het hoort erbij, het is een onderdeel van je leven als voetballer."